Referate romana - referate la limba romana categorisite pe autori Referate, Referat, caracterizare, comentariu, eseuru, rezumat
Home Trimite comentariu Contact
Meniu autori
Home
Alexandru Macedonski
Barbu Stefanescu Delavrancea
Camil Petrescu
Costache Negruzzi
Gala Galaction
George Bacovia
George Calinescu
George Cosbuc
Ioan Slavici
Ion Barbu
Ion Creanga
Ion Luca Caragiale
Liviu Rebreanu
Lucian Blaga
Marin Preda
Marin Sorescu
Mihai Eminescu
Mihail Sadoveanu
Mircea Cartarescu
Mircea Eliade
Nichita Stanescu
Octavian Goga
Titu Maiorescu
Tudor Arghezi
Vasile Alecsandri
Vasile VoiculescuTextul comenteaza un program capabil sa scrie poezii, asa-numita poezie electronica, produsa de tehnica inalta a calculatoarelor contemporane:

"Ray Kurzweil s Cybernetic Poet (RKCP) e un program de computer ce utilizeaza tehnici ale modelarii limbajului pentru a genera poezie originala, pornind de la opere pe care ordinatorul le-a «citit» inainte. Conform sondajelor realizate, doar in 59% din cazuri cunoscatorii de poezie au putut distinge «creatiile lui RKCP» de cele ale unor poeti reali.

Preferintele poetului cibernetic se indreapta spre speciile cu forme fixe, textele obtinute fiind foarte corecte din punctul de vedere al picioarelor metrice si rimelor, si cel mai bine ii reusesc haiku-urile, pentru care programul cuprinde liste de cuvinte pe tema naturii si anotimpurilor. in general insa, criticii gasesc poemele electronice mediocre. Joseph Duemer, poet si profesor de scriere creatoare la Universitatea Clarkson, desfide aceste experimente.

Dupa opinia lui e imposibil ca un ordinator sa scrie poeme, fiindca intreaga poezie a lumii traduce experiente umane, iar ordinatoarele n-au cum sa aiba asemenea experiente."

Alte referate romana, dar Necategorisite

Politica de confidentialitate